close
Sport

SOT DITA NDËRKOMBËTARE E SPORTIT PËR ZHVILLIM DHE PAQE

download

Më 23 gusht 2013, OKB e vendosi 6 prillin si datë kur do të festohet Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe.

Gjithashtu, me këtë datë shënohet dita e hapjes së Lojërave Olimpike Moderne që u mbajtën në Athinë në vitin 1896.

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar dhe OKB kanë angazhime afatgjate për të përdorur sportin si mjet për ndryshime sociale dhe vazhdojnë të punojnë së bashku në shumë projekte.

Të dy organizatat i kanë shfrytëzuar ngjarjet e sportit siç janë Lojërat Olimpike për të ndërtuar mirëkuptimin kulturor dhe për të përmirësuar edukimin, shëndetin dhe zhvillimin ekonomik dhe social.

Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe ka për qëllim promovimin e mënyrës së shëndetshme të jetës dhe inkurajimin e Lëvizjes Olimpike Ndërkombëtare që të përqendrohet në lejimin e qasjes në sport për sa më shumë njerëz që është e mundur.

Në këtë ditë, liderët sportivë botërorë e kombëtarë, punojnë me komunitetin dhe synojnë që nëpërmjet sportit të pasurojnë jetën, në veçanti të fëmijëve./KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia