close
Vendi

STRUGË: FILLOI FESTIVALLI “KËNGË JEHO”

f.0808060259817_m-780×439

Ka filluar festivali tradicional treditor, i 25-ti me radhë, i këngëve të përpunuara dhe të stilizuara “Këngë Jeho’. Me këtë rast,në skenë do të ngjiten 13 Ansamble dhe shoqëri kulturore-artistike nga Maqedonia, Kosova, Shqipëria, Mali i Zi,  si dhe një ansambël i shqiptarëve nga Bursa e Turqisë. 

Qëllimi i mbajtjes së këtij festivali është ruajtja, përtrirja dhe kultivimii i këngës popullore shqipe, valles popullore, kostumeve të rajoneve dhe viseve të ndryshme të gjeografisë shqiptare. /TvArt/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia