close
EkonomiTop LajmeVendi

Takim i SHA EMV me KEK-un e Kosovës për bashkëpunim energjetik

foto esm-kek

SHA EMV dhe kompania shtetërore energjetike e Kosovës KEK filluan fuqishëm bashkëpunim për tejkalimin e krizës energjetike dhe situatës me sezonin e ardhshëm të ngrohjes. Në takimin që u zhvillua në SHA EMV në nivel të menaxhmentit më të lartë, shqyrtohet mundësia e përdorimit të thëngjillit nga Kosova në termocentralet në Maqedoninë e Veriut, si dhe mundësia e mbështetjes reciproke mes dy sistemeve. Në takim mori pjesë edhe drejtori i përgjithshëm i SHA EMV, Vasko Kovaçevski, Bordi Drejtues i SHA EMV, drejtori i përgjithshëm i KEK Nagip Krasniqi dhe këshilltari në Ministrinë e Ekonomisë së Kosovës, Milot Kelmendi.

U konstatua se grupet e punës nga të dy kompanitë shtetërore do ta bëjnë në një kohë sa më të shkurtër të bien dakord për procedurat për realizimin e bashkëpunimit të rënë dakord, si dhe atë të informohen qeveritë e të dy vendeve, pra ministrat e ekonomisë për hapat e ardhshëm, të cilët janë në kuadër të bashkëpunimit të rënë dakord ndërshtetëror në fushën e energjisë nga ministrat Kreshnik Bekteshi dhe Artane Rizvanoli në dhjetor të 2021./KlanMacedonia/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia