close
KultureVendi

TAKIMI I PARË I PËRBASHKËT I KOMISIONEVE NACIONALE PËR UNESCO TË RMV-së DHE SHQIPËRISË

Irena-Stefoska-Elva-Margariti

Komisionet Nacionale për UNESCO,të R. së Maqedonisë së Veriut dhe R. së Shqipërisë,nesër më 12 korrik në Ohër,do të zhvillojnë seancën e parë të përbashkët.Takimi i punës do të koordinohet nga dy ministret e kulturës të të dy vendeve,Irena Stefoska dhe Elva Margariti,të cilat janë gjithashtu kryetare të Komisioneve Nacionale për UNESCO.

Në seancën kushtuar koordinimit të ardhshëm në kontekstin e menaxhimit të përbashkët me Rajonin e Ohrit,në përputhje me udhëzimet e fundit të raportit të Misionit reaktiv të UNESCO-s,do të marrin pjesë edhe Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor të R. së Maqedonisë së Veriut,Naser Nuredini dhe homologu i tij shqiptar,Ministri i Turizmit dhe Mjedisit,Blendi Klosi.

Në seancë do të diskutohet për Projekt-Vendimin e Komitetit për Trashëgimi Botërore të UNESCO-s,për “Trashëgiminë Kulturore dhe Natyrore të Rajonit të Ohrit” dhe do të përcaktohen përparësitë dhe hapat e ardhshëm për veprim të përbashkët.Është paraparë edhe të nënshkruhet një deklaratë e përbashkët që synon ruajtjen e statusit të Trashëgimisë Botërore të Rajonit të Ohrit.

Në takim,ministret e kulturës,Stefoska dhe Margariti,do të nënshkruajnë një Program për bashkëpunim në fushën e kulturës ndërmjet Ministrisë së Kulturës të R. së Maqedonisë së Veriut dhe Ministrisë së Kulturës të R. së Shqipërisë,për periudhën nga viti 2021 deri më vitin 2026. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia