close
RajoniTop Lajme

TËRMETI NË SHQIPËRI: SOLIDARITET NGA GJITHË BALLKANI

Screenshot_7

Ndihmë e gjithanshme për zonën e goditur


Nga rajoni janë dërguar mbi 500 njerëz të specializuar për  të ndihmuar në raste të këtilla, përfshirë këtu edhe makineri përkatëse, por edhe ndihma të konsiderueshme humanitare për popullsinë e goditur

Qeveria e Kosovës akordoi ndihmë prej 500 mijë eurosh; konvoji prej disa automjetesh me punonjës-ekspertë të shpëtimit menjëherë u nis për në zonat e goditura;

Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka ndarë 100 mijë euro ndihmë po kështu kanë vepruar edhe shumë komuna nga Kumanova e deri në Strugë. Në zonat e goditura po punojnë disa skuadra shpëtimi

Autoritetet kroate dërguan dy helikopterë me ekipe për kërkim-shpëtim.

Serbia përfaqësohet nga një njësit kërkim-shpëtimi.

Mali i Zi ka akorduar mbi 40 mijë eruo ndihmë dhe është dërguar një skuadër e shërbimit për mbrojtje dhe shpëtim

Bosnjë-Hercegovina ka dërguar ekipin për shpëtim të pajisur me aparte kërkimi nën rrënoja. /Klan Macedonia/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia