close
Sport

“TOKIO 2020”: NË DITËN E PARË 37 MEDALJE, KRYESON KINA ME 4 TROFE

42A9FDD1-B223-4FFD-986D-335AADE727AF

DISTRIA KRASNIQI E VETMJA SPORTISTE NGA BALLKANI ME MEDALJE TË ARTË


Garat sportive në ditën e pare Lojërave Olimpike Verore “Tokio2020”  janë duke u zhvilluara sipas parashikimeve nga organizatorët. Kështuqë në ditën e parë të garave janë ndarë gjithësejtë 37 medalje për pjesëmarrësit në sportet të ndryshme, ndërsa janë sportistë nga 28 shtete të cilët kanë fituar medalje në ditë e parë. Vendi më i sukseshëm në bazë të medaljeve të fitara është Kina e cila ka gjithësejt 4 medalje prej të cilave 3 të arta dhe 1 të bronztë, Italija është pozitën e dytë me 1 medalje të artë dhe një të argjendtë. Nga vendet e Balkanit medalje kanë fituar Kosova 1 të artë dhe atë Distria Krasniqi në Xhudo në kategorinë 48 kilogram,  Srbija ka  dy medalje  një të argjendit dhe një të brinzit, Rumanija  ka  fituar 1 medalje të arrgjendtë dhe Sllovenija 1 medalje të bronztë. / Klan Macedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia