close
Bota

UASHINGTON: JA HARTA E SHTRIRJES SË ISIS-it NËPËR BOTË

k-euml-shtu-po-ldquo-shtrihet-rdquo-isis-i-n-euml-p-euml-r-europ-euml-harta_hd-780×439

ISIS ka “degë operacionale aktive” në 18 vende, tregon një dokument i marr nga një konferencë e mbajtur në Shtëpinë e Bardhë.

Kjo hartë tregon një rritje të trefishtë të numrit të zonave që po operohen nga grupi terrorist përreth globit.

Një dokument nga Departamenti i Shteteve të Bashkuara i vitit 2014, tregon që ISIS ishte aktiv vetëm në shtatë vende.

Harta ishte pjesë e klasifikuar në dokumentet që u dhanë gjatë konferencës dhe kishin datën “Gusht 2016”, e cila ishte përgatitur nga Qendra Kombëtare Kundër Terrorizmit, e siguruar nga NBC News. /Agjencitë/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia