close
Vendi

Von der Leyen nga Sofja: Ka ardhur koha që RMV-ja të fillojë negociatat me BE-në

thumbnail_2a1c710f699265b6ad6aff3ba545c5bd.jpeg-696×428

Kryetarja e Komisioni Evropian, Ursula von der Leyen në brifingun me kryeministrin bullgar Kiril Petkov foli për marrëdhëniet mes Sofjes dhe Shkupit dhe rëndësinë e temës për mbështetjen e bullgarëve në Maqedoninë e Veriut.

“Dëshiroj të përgëzoj Bullgarinë për të gjithë mbështetjen e saj në rajon për marrëdhënie të mira fqinjësore. Mendoj se është e rëndësishme që të kemi një qasje të qartë ndaj detyrave përpara. Dëshiroj t’ju kujtoj se në vitin 2020 Këshilli Evropian mori shumë rëndësi që tani është koha për të filluar negociatat e anëtarësimit me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë. Këshilli Evropian ka marrë vendim përfundimtar dhe është shumë e rëndësishme që ta zbatojmë së bashku.

Dua të sqaroj se çështja e mbrojtjes së pakicave është një vlerë thelbësore e BE-së. Ky është neni 2 i Memorandumit të Shoqatës sonë. Kjo është një temë e rëndësishme dhe theksohet gjatë këtij procesi. Kjo është arsyeja pse ne duhet ta mbajmë premtimin ndaj fqinjëve tanë në këto kohë të vështira. Kjo rrugë është shumë e veçantë, e stuhishme dhe e vështirë dhe do të përcaktojë të ardhmen e Evropës.

Asgjë nuk do të jetë si para luftës. Ndryshe do të jetë pas luftës dhe ne duhet t’i mbajmë premtimet ndaj partnerëve dhe miqve tanë. Kjo është arsyeja pse unë mbështetem te Bullgaria që të mund ta udhëheqë procesin me mjeshtëri. E di që ju mund ta bëni këtë”, tha Leyen para gazetarëve bullgarë.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia