close
Rajoni

VUÇIÇ PËR MARRËDHËNIET MES SERBËVE DHE BOSHNJAKËVE: JANË KYÇE PËR ZHVILLIMIN E RAJONIT

vucic

Gjatë vizitës në zonat e Zlatiborit dhe Rashkës Presidenti Vuçiç tha se ishte i kënaqur me bisedën disa orëshe me qytetarët e asaj ane iu është përgjigjur pyetjeve të të gjithëve dhe se të gjithë kanë arritur që, me gjithë tentativat e vazhdueshme të flasin për tema dhe gjëra të këqija, ndonjëherë edhe me shaka për çështje të rëndësishme.

Sipas Vuçiç një pjesë e rrugës Pozhegë – Duga Poljanë do të kushtojë më shumë se 1.5 miliardë Euro, punimet në spital 70 milionë, të cilat së bashku me rrugët rajonale dhe lokale janë miliarda Euro, të cilat nuk janë investuar në atë zonë që nga ajo kohë. 1945. Sa për krahasim Vuçiç tha se edhe në kohën e ish-Presidentit Boris Tadiç, në vitin 2004 ishte premtuar një bajpas rreth Novi Pazarit dhe tani në prag të vitit 2022 nuk ka asnjë projekt.

Kjo është arsyeja pse ne tani po ndërtojmë një rrugë, kemi ndërtuar një qendër diagnostike, salla të reja angio që kanë shpëtuar katër jetë. Këto janë gjëra të rëndësishme“, tha residenti serb. Ai shtoi se po mundohet që të lidhë Novi Pazarin edhe me Beogradin edhe me Sarajevën, sepse është në interes të të gjithëve. Vuçiç theksoi se është veçanërisht krenar që sa më shumë njerëz, edhe pse po largohen nga Novi Pazari dhe po vijnë në Beograd, ku janë gjithmonë të mirëpritur.

Vuçiç dhe kujtoi se ka përjetuar fishkëllima kur ka ishte në Novi Pazar me Presidentin turk Erdogan, por më pas njerëzit, kur dëgjuan se çfarë po planifikonte, ose pushuan së fishkëllyeri ose filluan të duartrokasin. Presidenti Vuçiç vizitoi punimet në qendrën spitalore në Novi Pazar gjysma e të cilës është krejtësisht e re, ndërsa pjesa tjetër është rikonstruktuar.

Klan News

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia