5 faktorë të vërtetuar që çojnë në divorc

Është vërtet e vështirë për të krijuar një familje.

Ju do të përballeni me konflikte, kriza, dyshime dhe kjo është normale. Nëse reagoni siç duhet, do të kuptoni përfundimisht se nuk është tragjedi, por një nivel i ri i marrëdhënies tuaj.

Ne duam që numri i familjeve të lumtura të shtohet. Kjo është arsyeja pse po ju tregojmë faktorët e rrezikshëm që mund të rrënojnë një martesë dhe si mund të përballeni me to.

VENDIME TË NXITUARA NË LIDHJE ME MARTESËN

Shkencëtarët në Universitetin e Utah pretendojnë se gratë që kishin më pak se tre partnerë para divorcit ishin më të prirura për t’i dhënë fund martesës. Kjo ndoshta është për shkak të faktit që vajzat e reja ndonjëherë martohen vetëm sepse ato mendojnë se janë marrëzisht të dashuruara. Por, si rregull, kjo ndjenjë përfundon shpejt.

Çfarë duhet të bëni? Martesa është e vështirë, e qëndrueshme dhe jo gjithmonë punë e këndshme. Nëse vendosni të martoheni, duhet të kuptoni mirë këtë gjë: “Unë jam duke marrë përgjegjësi për marrëdhënien tonë dhe definitivisht jam gati të bëj për të“.

RUTINA E MIRËMBAJTJES SË SHTËPISË DHE PUNËT

Psikologjia moderne beson se rregullat në një familje mund të jenë gjithashtu një arsye për divorc. Rregullat ju japin përshtypjen e një pune të dytë dhe jo të një shtëpie komode.

Çfarë duhet të bëni? Bëhuni krijues! Shakaja dhe traditat e zakonshme i kthejnë detyrat rutinë në lojëra emocionuese. Merreni me të lehtë. Trajtojeni veten mirë duke porositur një picë ose duke shkuar në një kafene të këndshme në vend të gatimit të darkës.

Lëreni pastrimin e shtëpisë për më vonë. Ose thjesht filloni një konkurs për të parë “kush do të largojë pluhurat më shpejt” me disa çmime të vlefshme.

MIQTË TUAJ PO DIVORCOHEN

Marrëdhëniet e ngushta me njerëzit që po divorcohen gjithashtu mund të ndikojnë keq në martesën tuaj. Ju mund të filloni të vizatoni një paralele me ata që sapo janë ndarë. Dhe ekziston një rrezik që të gjeni shumë gjëra të përbashkëta dhe të vendosni të mendoni se martesa juaj po përfundon.

Çfarë duhet të bëni? Duhet të kuptoni se nëse nuk arrini të takoni këtë çift “të rrezikshëm”, nuk do të zgjidhni problemet tuaja.

Ju duhet të keni marrëdhënie të ngushtë me ta gjithë kohën, jo vetëm para ose pas divorcit të një miku.

Shprehuni me njëri-tjetrin dhe jini të sinqertë. Kur ka një atmosferë të mirë në marrëdhënien tuaj, faktorët e jashtëm nuk mund ta shkatërrojnë atë.

MBINGARKESA NË PUNË

Një karrierë është e përsosur kur nuk ndikon në jetën tuaj personale. Imazhi juaj si një specialist i kualifikuar do të bëhet më pak i rëndësishëm nëse papritmas përballeni me rrezikun e humbjes së familjes tuaj.

Natyrisht, ju nuk duhet t’i neglizhoni detyrat tuaja në punë, por nuk duhet as të shpërfillni detyrat tuaja në shtëpi.

Çfarë duhet të bëni? Përcaktoni prioritetet tuaja. Ndani punën nga familja juaj dhe mos e teproni rëndësinë e njërës mbi tjetrën. Jini të gatshëm ‘ië thoni “jo” shefit tuaj nëse ai dëshiron që ju të punoni deri vonë në mbrëmje. Jini të gatshëm t’u shpjegoni të dashurve tuaj se takimi i sotëm është me rëndësi të madhe dhe nuk ka shanse për ta shtyrë atë.

FSHEHJA E PABESIVE TUAJA

Pabesia bashkëshortore është një nga problemet më të vështira që një familje mund të përballojë. Nëse keni bërë një gabim të tillë, duhet të jeni të gatshëm të merrni përgjegjësinë.

Çfarë duhet të bëni? Duhet të kuptoni se është më keq ta mbani të fshehtë sesa të tregoni të vërtetën. Askush nuk mund të jetë i sigurt nëse bashkëshortët tuaj do t’jua falin dhe familja nuk do të shkatërrohet. Por një sekret i tillë padyshim do të shkatërrojë marrëdhënien tuaj nga brenda.

Kështu mund të themi se ndershmëria ofron një shans për të shpëtuar një familje, ndërsa gënjeshtrat e bëjnë lidhjen më të largët, ndoshta duke çuar në divorc.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share