close

74 VITE NGA TRAGJEDIA E HIROSHIMËS DHE NAGASAKIT

Këtë javë mbushen plot 74 vite që kur Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) hodhën bomba atomike në qytetet japoneze Hiroshima dhe Nagasaki më 6 dhe 9 gusht të vitit 1945 gjatë Luftës së Dytë Botërore.Bomba atomike rrafshoi me tokën çdo gjë në një diametër prej 1,5 kilometra, ndërsa shkaktoi 80 mijë të vdekur vetëm në fazën e parë dhe 210 mijë deri në fund të vitit 1945. /Agjencitë/