Arabia Saudite ndalon punën në diell nga ora 12 deri në 3 pasdite

Arabia Saudite ndalon punën në diell nga ora 12 pasdite deri në 3 pasdite për punë në ambient të hapur.

Orari standard i punës në Arabinë Saudite është nga ora 08:00 deri në 17:00 (përfshirë pushimin e drekës një orë).

Nga data 15 qershor deri më 15 shtator të çdo viti, fuqia punëtore e jashtme nuk do të punojë nën diell nga ora 12:00 deri në 15:00.

Orari i punës në Arabinë Saudite (2022)
Punonjësit e Bankës: 9:30-16:30
Xhawazat: 7 e mëngjesit deri në 3 pasdite
Sektori Privat: 08:00-17:00
Ndalim pune nga ora 12:00 deri në orën 15:00

Ministria e Punës dhe Zhvillimit Social e ka tejkaluar këtë në vendimin e saj ministror nr. 3337, i cili ndalon punën në diell nga ora 12:00 deri në 15:00 nga data 15 qershor deri në shtator.

Çdo firmë që zbulohet se po shkel rregullin do të gjobitet me 10,000 Rijal Saudit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share