close

BANKA BOTËRORE: DORËHIQET PRESIDENTI

Presidenti i Bankës Botërore Jim Yong Kim njoftoi për dorëheqjen e tij këtë të hënë.

Ai është drejtori i parë i Bankës, i cili kishte eksperiencë të drejtpëdrejtë nga fronti i parë i luftës kundër varfërisë dhe që nuk kishte formim në fushën e politikës, apo të financave.

Ai ka bashkëpunuar me Kombet e Bashkuara dhe disa kompani kryesore teknologjike për zbulimin dhe parandalimin e urisë. /Agjencitë/