close

BRITANIA E MADHE: KRYEMINISTRJA MAY I MBIJETON VOTËBESIMIT

Parlamenti britanik votoi besmin e qeverisë në krye me Kryeministren Tereza Mej edhepse një ditë më parë, plani I saj për BREXIT-in pësoi disfatë të thellë dhe u refuzua. Në votimin e sontëm, që pasoi pas disa orë të debateve Kryeministrja Mej fitoi 325 vota, përderisa kundër ishin 306. Mej ka deklaruar se qysh sonte do të fillojë negoociatat me liderët opozitarë për planin alternative të BREXIT-it. Të rikujtojmë se dje 432 deputetë votuan kundër propozim-marrëveshjes së saj me BE-në derisa 202 votuan pro.