close

DITA NDËRKOMBËTARE E RADIOS: RADIOJA ËSHTË GJALLË

Radioja është gjallë, e tejkaloi krizën e shuarjes si medium, dhe sot po shkon në rritje drejt hapave të shpejt, potencoi Drejtoresha e Radios në Maqedoni Ajtene Vllasaku Mehmedi në emisionin e mëngjesit “HAPPY DAY”.

Para vitit te ri, u miratua ligji për shërbime audio dhe audiovizuele, ku në 74 vjetorin e themelimit të Radio Shkupit, Programi në Gjuhën Shqipe për herë të parë nuk ka ndërprerje kohore tre here në ditë, e njëta  kalon në trasmetim 24 orësh në gjuhën shqipe.

13 Shkurti njihet në të gjithë botës si dita ndërkombëtare e radios. Këtë vit motoja është “Dialogu, Toleranca, dhe Paqja”. Ku me këto tema punohet në të gjitha radiot si platform e përbashkët nga Unesko. /Lindita Aliu/