close

EVROPA KAPLOHET NGA TEMPERATURAT E LARTA

Franca ka nisur mbylljen e dhjetëra shkollave për shkak të temperaturave të larta, që pritet të arrijnë mbi 40 gradë Celsius ditën e enjte. Rreth 50 shkolla në rajonin Essonne, në jug të Parisit, janë mbyllur për shkak të mungesës së sistemeve të ajrosjes.

Në disa pjesë, në verilindje të Spanjës, temperaturat pritet të arrijnë në 45 gradë Celsius, ndërkohë që Gjermania dhe Italia do të përballen me temperatura 40 gradë Celsius. Kjo valë e të nxehtit është thënë të ketë ardhur nga Sahara. /Agjencitë/