close

GJASHTË VITE BURG PËR KARDINALIN GEORGE PELL

Kardinali George Pell është burgosur për gjashtë vjet pasi u dënua për abuzimin seksual të dy djemve në Australi. Ish-arkëtari i Vatikanit është gura më e lartë katolike që është shpallur fajtor për vepra seksuale ndaj fëmijëve.

Pell abuzoi me djemtë e korit, në atë kohë 13 vjeç, në një katedrale në Melburn në vitin 1996. Kardinali 77-vjeçar mohon akuzat duke thënë se është I pafajshëm dhe do apelojë vendimin. /Agjencitë/