close

INDIA MUND TË PEZULLOJË STATUSIN SPECIAL PËR KASHMIRIN

Qeveria e Indisë ka thënë se planifikon të anulojë një pjesë të kushtetutës që i jep privilegje speciale Kashmirit të administruar nga ky shtet.Artikulli 370, që u ofron Jamus dhe Kashmirit më shumë autonomi sesa vendeve tjera indiane, konsiderohet i ndjeshëm sepse është baza mbi të cilën Kashmiri i është bashkuar Indisë. /Agjencitë/