Industritë gjermane mbështesin qeverinë për reduktimin e gazit

Gjermania deklaroi se do të duhet të përdorë më shumë qymyr për prodhimin e energjisë elektrike

Shoqatat gjermane iu përgjigjën pozitivisht planeve të shpallura nga Ministria e Ekonomisë për të kompensuar reduktimin e furnizimit me gaz nga Rusia.

Gjermania deklaroi se do të duhet të përdorë më shumë qymyr për prodhimin e energjisë elektrike dhe të rrisë sasinë e gazit. Ministri i Ekonomisë Robert Habeck propozoi gjithashtu vendosjen e një kufizimi për ngrohjen e brendshme dhe ngritjen e magazinave për të nxitur kursimin e gazit nga industria përndryshe, vendi do të përballet me më shumë probleme në Dimër.

Sipas skemës, klientët industrialë që mund të bëjnë pa gaz do të ulin konsumin e tyre në këmbim të kompensimit financiar. Megjithatë, për të reduktuar përdorimin e gazit për energji elektrike, Gjermania duhet të ndezë më shumë termocentrale me qymyr, gjë që funksionon kundër planeve të qeverisë së koalicionit për ta bërë prodhimin gjerman të energjisë pa qymyr deri në vitin 2030.

Aktualisht, rreth 35% e gazit gjerman të importuar nga Rusia përdoret për prodhimin e energjisë. Tubacioni Nord Stream 1 shkon nga Rusia në Gjermani nën detin Baltik, i cili është tubacioni kryesor i furnizimit me gaz të Rusisë në Gjermani. Për shkak të problemeve me pajisjet, sasia e furnizimit me gaz nëpërmjet gazsjellësit Nord Stream 1 është ulur me 60%.

Aktualisht gazi në objektet e magazinimit në Gjermani është rreth 56% e kapacitetit të tyre dhe qeveria shpreson ta rrisë sasinë në 80% deri në Tetor dhe 90% deri në Nëntor.

Klan News

Lexo gjithashtu
Total
0
Share