close

ITALI: MIJËRA AUTOMJETE BLLOKOHEN NGA PËRMBYTJET

Reshjet e dendura të dëborës kanë shkaktuar një sërë problemesh në Itali, sidomos në veri të vendit ku në një autostradë u krijua një radhë automjetesh 16 kilometra e gjatë.

Disa mijëra automjete mbetën të bllokuara në një radhë të gjatë në autostradën A22, në veri të Italisë dhe u desh ndërhyrja e ekipeve të emergjencave për të shpëtuar qindra persona që kishin mbetur për orë të tëra në makinat e tyre. Radhët në aksin që lidh rajonet veri-lindore të Italisë me Austrinë arritën deri në 16 kilometra, deklaroi një zëdhënës i ekipeve të emergjencës pranë provincës së Bolcanos.

Ai tha se numri i saktë i automjeteve ishte vështirë të përcaktohej, por nënvizoi se ato ishin disa mijëra. Makinat e zjarrfikësve u përdorën për të evakuuar rreth 200 persona që ishin në gjendje nevoje, pas orësh të tëra bllokim në temperatura nën zero. Për shkak të motit të keq shumë mjete të tonazhit të rëndë, që nuk ishin të pajisura me zinxhirë, humbën kontrollin dhe bllokuan qarkullimin. /Agjencitë/