close

KARDINALI FRANCEZ SHPALLET FAJTOR

Kleriku më i lartë katolik në Francë, kardinali, Philippe Barbarin, është dënuar me gjashtë muaj burgim me kusht, për rolin e tij në mbulimin e rasteve të abuzimeve seksuale me të mitur.

Kardinali Barbarin është shpallur fajtor pse nuk ka raportuar supozimet për sulme seksuale të një prifti në vitet 1980 dhe 1990. /Agjencitë/