close

KENTUCKY: AEROPORTI LOUISVILLE EMËRTOHET NË MUHAMMAD ALI

Legjenda e boksit nderohet në 77 vjetorin e lindjes


Me rastin e 77 vjetorit të lindjes së legjendës së boksit Muhammad Ali, bordi i Autoritetit Rajonal të Aeroportit Louisville ka ndryshuar emrin në Aeroportin Ndërkombëtar të Louisville në Muhammad Ali. Pas njoftimit nga ana e bordit, e veja e Aliut, Lonnie Ali ka thënë:

“Unë jam e lumtur që vizitorët nga larg dhe që udhëtojnë në Louisville do të kenë një pikë tjetër prekjeje ndaj Muhammedit dhe do të kujtohej për natyrën e tij të hapur dhe gjithëpërfshirëse, e cila reflekton qytetin tonë”, tha Lonnie.

Kryetari i bashkisë së Louisvilit, Greg Fisher, përmendi hulumtimin që tregon se njohja e emrit të Aliut është më e madhe se Louisville dhe tha se po organizon një grup për të punuar për të festuar lidhjet e Aliut në Louisville më gjerësisht. Ai u shprehë se është vetëm një pjesë e përpjekjeve shumë më të gjera për vendin që Aliu e quajti ‘qyteti më i madh në botë’. “Është obligim dhe mundësi për të treguar tregimet e shumta dhe kompleksitetin që e bëri njeriun të njohur si” Më i madhi i gjithë kohës “.

Me iniciativën e ardhshme “Lean Into Louisville”, qyteti do të organizojë një sërë bisedash, prezantimesh, aktivitetesh dhe ekspozitash arti për t’u përballur me historinë dhe trashëgiminë e çështjeve me të cilat ballafaqohej Aliu, të cilat janë ende shumë të pranishme sot. /Agjencitë/

 

 

 

 

Nëse je pranë një vendi ngjarje, ke fotogorafi apo video, atëherë ti raporto. Na shkruaj në klanmacedonia@gmail.com
TI RAPORTON!