close

KINË DHE TAJVAN: ASHPËRSOHET RETORIKA

Presidenti kinez, Xi Jinping ka thënë se Pekini nuk do të heqë dorë nga opsioni i përdorimit të “të gjitha masave të nevojshme” kundër çdo force që kundërshton ribashkimin paqësor të Tajvanit dhe Kinës.

Presidenti Xi ka thënë se ai nuk ka asnjë dyshim se ribashkimi do të ndodhë. Kina nuk e njeh Tajvanin dhe një traktat formal paqeje nuk është nënshkruar kurrë. /Agjencitë/