Kombet e G7 drejt rregullave më të rrepta për kriptomonedhat!

Zyrtarët nga vendet kryesore industriale të Grupit të Shtatë (G7) do të diskutojnë rregulloret mbi kriptovalutat për të përmirësuar transparencën dhe mbrojtjen e konsumatorit si pjesë e përgatitjeve për takimin e ardhshëm të grupit në Hiroshima, Japoni, në maj, raportoi Kyodo News të dielën. Grupi synon të marrë drejtimin në vendosjen e standardeve globale për industritë në zhvillim të aseteve dixhitale, thuhet në raport.

Fakte te shpejta

  • Anëtarët – Japonia, SHBA, Britania e Madhe, Kanadaja, Franca, Gjermania dhe Italia përbëjnë grupin së bashku me Bashkimin Europian – planifikojnë të përfshijnë rregulloren e kriptomonedhës në deklaratën e liderëve që zakonisht pason një takim të G7, raportoi Kyodo News duke cituar zyrtarë të paidentifikuar me njohuri për planin.

 

  • Çështjet që lidhen me kriptovalutat do të jenë gjithashtu pjesë e takimit të ardhshëm të G20 të ministrave të financave dhe guvernatorëve të bankave qendrore që do të zhvillohet në Uashington DC këtë prill, sipas Kyodo.

 

  • Që nga viti i kaluar, Japonia ka njoftuar kufizime të relaksuara në sektorin e kriptove, të tilla si planet për të lejuar investitorët vendas të tregtojnë monedha të caktuara të qëndrueshme të emetuara jashtë shtetit në platformat lokale.

 

  • Rajone të tjera aziatike, si Hong Kongu dhe Koreja e Jugut, kanë njoftuar gjithashtu qasje të reja ndaj industrisë së aseteve kripto dhe dixhitale, si dhe iniciativa metaverse, për të promovuar efikasitetin dhe përfitimet e klasës së re të aseteve.

 

  • Në të kundërt, rregullatorët financiarë të SHBA-së kanë goditur platformat lokale të tregtimit të kriptove, duke vendosur gjoba dhe duke kërcënuar veprime ligjore kundër shërbimeve dixhitale të grumbullimit të aseteve, duke pretenduar se ato shkelin ligjet e vendit për letrat me vlerë.

 

  • Megjithatë, shteti i Teksasit po prezanton legjislacionin për të tërhequr investime në kripto dhe për të mbrojtur interesat e kompanive të tilla, duke ilustruar ndarjen mbi mënyrën e trajtimit të industrisë në zhvillim dhe përçarjen e saj të mundshme të interesave financiare tradicionale.

 

  • Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) publikoi një plan veprimi në shkurt, i cili thoshte se vendet nuk duhet t’u japin kriptomonedhave statusin e monedhës zyrtare ose të kursit ligjor, duke përmendur rreziqet për stabilitetin monetar.

 

/ SCAN

Lexo gjithashtu
Total
0
Share