close

Kosovë: Betohen kryetarët e tre komunave në veri

Ceremonia nuk u zhvillua në zyrat e komunave

Janë betuar edhe tre kryetarët e komunave në veri te Kosovës të banuara me shumicë serbe.

Për shkaqe sigurie asnjë nga betimet nuk u zhvillua në objektet e komunave.

Në Zveçan pas betimit, kryetari I ri Ilir Peci bëri te ditur se aktivitet e tij si kryetar I komunës do ti zhvilloj në zyrën për komunitete, e cila gjendet në fshatin Bistricë.

Ndryshe nga komunat e Zvecanit e Zubin Potokut në leposaviq një asamblist është zgjedhur serb si dhe nënkryetarja serbe.

Gjatë kohës kur po mbaheshin ceremonitë e betimit të tre kryetarëve të komunave me shumicë serbe, Mitrovicën e Veriut e ka vizituar Komisioneri i BE-së për Zgjerim dhe Fqinjësi, Oliver Varhelyi, i cili ndodhej për një vizitë zyrtare në Kosovë.