close

Kosovë: Përmbytjet – ende s’ka vlerësim përfundimtar për dëmet

OPOZITA – VONOHET KRIJIMI I NJË FONDI EMERGJENT


Ende nuk ka ndonjë vlerësim përfundimtar të dëmeve të shkaktuara nga vërshimet në Kosovë.

Kryeministri Albin Kurti në mbledhjen e qeverisë u zotua se do t`i përkrah komunat e prekura nga vërshimet.

Ai kërkoi edhe hetim për veprimet e jashtëligjshme në dëm të ekosistemit.

Opozita konsideron se Qeveria po vonohet në krijimin e një fondi emergjent të cilën e kishte kërkuar Asociacioni i Komunave.

Derisa nga pozita thonë se janë në dijeni për dëmet e mëdha që janë shkaktuar dhe se ekzekutivi do ta kryejë punën e vet.

Ditë më parë nga të reshurat ka pasur vërshime të mëdha në Kosovë ndërsa më të prekurat ishin komuna e Skenderajt, Klinës, Mitrovicës, Podujevës dhe Istogut.

Përgatiti: Blerta Dalloshi Berisha

Nëse je pranë një vendi ngjarje, ke fotogorafi apo video, atëherë ti raporto. Na shkruaj në klanmacedonia@gmail.com
TI RAPORTON!