close

Louvre, muzeu më i vizituar në botë

Muzeu më i vizituar në botë vijon të jetë Louvre i Parisit. Në vitin 2022 janë regjistruar rreth 8 milionë hyrje ndërkohë që në vitin e pandemisë ishin me pak se 3 milionë.

Ndërsa në vend të dytë renditen muzeumet e Vatikanit, që kalojnë nga vendi i 10, dhe ndiqen në vendin e tretë të podiumit nga British Museum i Londrës, e më pas ai Uffizzi në Firenze, djepi i artit botëror të Rilindjes, njëkohësisht i cilësuar si muzeu më i bukur në botë.

Klan News