close

MAROK, PROTESTAT E MËSUESVE BËHEN TË DHUNSHME

Policia marokene përdori topat e ujit për të shpërndarë mijëra mësues të rinj që u mblodhën në kryeqytetin Rabat të shtunën, ndërsa protestuan për kushte më të mira pune.

Disa protestues u fotografuan me plagë në këmbë, ndërsa shpërthyen përplasje midis policisë dhe protestuesve. Rreth 15,000 mësues u mblodhën para parlamentit, thuhet se këndonin “liri, dinjitet, drejtësi sociale”. Sipas njoftimeve, përfitimet e plota dhe pensionet ishin midis kërkesave të protestuesve. /Agjencitë/