close
Top LajmeVendi

MSH: MBYLLEN QENDRAT KOVID NË KLINIKËN E SYVE DHE ATË TË ORL-SË

7E4868E0-B565-49C3-A9B3-895CA2EE9B76

KA 621 SHTRETËR TË LIRË NË SPITALET E VENDIT


Nga ministria e Shëndetësisë njoftojnë se është ulur presioni ndaj Sistemit shëndetësor. Nga ky institucionë bëjnë të ditur se janë mbyllur qebdrat për covid bë klinikën e syve dhe atë të orologjisë.

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se gjatë ditës së djeshme është mbyllur Qendra Covid e Klinikës së syve, ndërsa nga qendra e Klinikës për vesh, hundë dhe fyt  4 pacientët e mbetur sot do të transferohen dhe gjatë ditës edhe kjo kovid-qendër do të mbyllet ndërkaq, nga muaji i kaluar është mbyllur edhe spitali mobil në Klinikën për Sëmundje Infektive.Nga ky institucion njëftojnë se në 24 orët e kaluara, në kovid-qendrat e Shkupit janë hospitalizuar edhe 30 pacientë të rinj për shkak të ndërlikimeve nga koronavirusi. Gjithsej 283 persona të dyshuar dhe konfirmuar për covid-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në Shkup. 

 “Numri i pranimeve në ditët e fundit është stabil dhe kishte 163 vende të lira pune deri në 8 të mëngjesit të sotëm, ndërsa pritet që gjatë ditës pas lëshimit të pacientëve të shëruar, të lirohen vende shtesë”, shtuan nga ministria.

Në 24 orët e kaluara në qendrat kovid në spitalet në të gjithë vendin, është raportuar se po trajtohengjithsej 359 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për koronavirus. Në klinikat infektive në Shkup dhe në spitalet e vendit të hospitalizuar janë 620 pacientë, kurse ka rreth 621 shtretër të lirë. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia