Ndryshimet në stolin e Villareal

Fifa mendon shtimin e një klauzole të re në kontratat e trajnerëve

Largimi i Unai Emery nga Villareal në drejtim të Aston Vijës krijoi një episod jo shumë të këndshëm për botën e sportit. Ndërprerja e një probjekti për të drejtuar një tjetër shihet si një rast i paprecedent për FIFA-n, që është gati të nis hartimin e një rregulloreje për merkaton e trajnerëve. Pavarësisht se ky treg është i lirë në krahasim me atë të lojtarëve, po mendohet klauzolë në kontratën e tyre. Nëse ai nuk shkarkohet, një trajner mund të nënshkruajë me një tjetër klub në dy merkatot e programuara nga FIFA, atë të janarit dhe verës.

Një rregullore që çdo Federatë mund ta adaptojë më pas, bazuar në parimet e FIFA-s. Organi qeverisës i futbollit botëror pritet të lejojë që klubi të mos jetë i detyruar të paguajë trajnerin e shkarkuar deri në fund të sezonit aktual dhe në fillim të sezonit të ardhshëm. Nëse kjo nuk ndodh, skuadra nuk do të mund të regjistrojë trajner të ri për sezonin e ardhshëm dhe as të regjistrojë lojtarë. Në klauzolën e re, parashikohet që një ekip të mos jetë pa trajner për maksimumi dy javë dhe një trajner i përkohshëm mund ta zërë këtë vend në stol. Një opsion tepër i leverdishëm për skuadrat e futbollit, por edhe për lojtarët, që nuk do jenë të detyruar për të mësuar skema të ndryshme taktike në një sezon të vetëm për shkak të ndryshimit të trajnerëve.

Klan News

Lexo gjithashtu
Total
0
Share