close

NGA MESNATA RRITEN ÇMIMET E DERIVATEVE TË NAFTËS

Komisioni Rregullator për Energjetikë kanë njoftuar se nga sonte do të rritet çmimi i lëndëve djegëse. Benzina tani do të kushtojë për 3 denarë më shtrenjtë, derisa nafta për 1.50 denarë.

Në përputhje me metodologjinë e KRE-së, sonte nga mesnata çmimet me pakicë të derivateve të naftës do të rriten përafërsisht për 3.21%. Me çka EUROSUPER-95 dhe EUROSUPER-98 do të rriten për 3 denarë gjegjësisht 2.5 denarë, dhe një litër do të kushtojë 71.50 denarë gjegjësisht 73 denarë.

Çmimet e EURODIZELIT do të rritet për 1.50 denarë dhe një litër naftë të kushtojë 62.50 denarë. Çmimet e reja do të hyjnë në fuqi sonte nga mesanta dhe do të vlejnë dy javë. /Klan Maqedoni/