close
Bota

PE MIRATON CERTIFIKATËN E RE PËR COVID-19

Plenary session – Opening of the sitting

Deputetët e Parlamentit Evropian ranë dakord se “certifikata e re e BE për COVID-19”, e cila zëvendëson Certifikatën e Gjelbër Digjitale, duhet të jetë në fuqi për 12 muaj dhe jo më gjatë dhe nuk duhet të pengojë lëvizjen e lirë.  Dokumenti, i cili mund të jetë në format digjital ose letër, do të vërtetojë nëse një person është vaksinuar kundër COVID-19, nëse dëshmon se ka një test negativ ose nëse është shëruar nga virusi.Sipas euro deputetëve certifikatat nuk do të shërbejnë as si dokument udhëtimi dhe as nuk do të bëhet parakusht për të ushtruar të drejtën e lëvizjes së lirë, thjesht mbajtësit e saj nuk duhet t’i nënshtrohen kufizimeve shtesë të udhëtimit, si karantina, vetë-izolimi ose testimi.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia