close

REVISTA “SCIENCE”: OQEANET JANË DUKE U NGROHUR SHUMË SHPEJTË

Oqeanet po ngrohen më shpejt sesa është vlerësuar më parë duke vendosur një rekord të ri të temperaturës në vitin 2018, thotë një raport i botuar të enjten në revistën “Science”.

Shkencëtarët thonë se nga kjo ngrohje janë dëmtuar shkëmbinjtë nënujor të koraleve duke detyruar peshkun të gjejë ujëra më të thella dhe më të ftohta, duke e çrregulluar kështu ekosistemin nënujorë.

Raporti i ri i botuar në revistën Science, thotë se oqeanët po ngrohen deri në 40 përqind më shpejt se sa që një panel i Kombeve të Bashkuara kishte parashikuar pesë vjet më parë. /Agjencitë/