close
Kulture

“Rrushi i Bojanës” më 2 shtator mbahet festivali tradicional

5F724C17-FFAE-4A1D-A2B3-A3C20F58075B

Festivali i Rrushit të Bojanës këtë vit do të mbahet me 2 shtator, me fillim në ora 14:30 në shesh të Bojanës. Ky festival është nismë e Institutit ZIP në bashkëorganizim me komunën e Sarajit, e që organizohet që nga viti 2015.

“Sivjet synojmë të organizojmë Festivalin e rrushit për herë të gjashtë më 02 shtator 2022 me fillim nga ora 14.30 në sheshin e ri te Bojanes. Festivali i Rrushit është aktivitet tradicional që ka ndihmuar vitet e fundit promovimin e vreshtarisë në Bojanë dhe zhvillimin e kësaj kulture bujqësore në masë të madhe. Bojanasit me dedikim të pashoq vazhdojnë të mbajnë dyert hapur për mysafirët anë e kënd vendit dhe rajonit. Ejani të gjithë!”, thuhet në njoftimin e organizatorëve.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia