close

RUSIA ME PROVA PËR FONDACIONIN E NAVALNYT

Hetuesit rusë kanë deklaruar se kanë publikuar fakte të pastrimit të parave nga Fondacioni Anti-Korrupsion i liderit opozitar Aleksei Navalny, fondacion ky që ka punuar në publikimin e pasurisë së dyshimtë të zyrtarëve rusë. Punëtorët e fondacionit kanë “pranuar një shumë të parave nga palët e treta të cilat janë prokuruar ilegalisht”, tha Komiteti rus i Hetimeve në një deklaratë më 3 gusht, ku u theksua se shuma e gjetur shkon deri në 15.3 milionë dollarë.

Mëtutje, thuhet se këto mjete janë transferuar në llogari bankare dhe pastaj në Fondacionin Anti-Korrupsion. Ky aksion vjen pas protestave opozitare në Moskë ku qindra protestues u ndaluan nga policia. Navalny, kundërshtues i madh i korrupsionit dhe Kremlinit, është duke mbajtur 30 ditë burg për shkak të prishjes së rendit publik. /Agjencitë/