close

RUSKOSKA: DOKUMENTI NGA SHQIPËRIA NUK ZBULON ASGJË

Dokumenti i Shqipërisë që kohës së fundit e ka marrë shefja e Prokurorisë për Krim të Organizuar dhe Korrupsion, prokurorja Vilma Ruskoska, në lidhje me ikën e ish-kryeministrit Nikolla Gruevskit, nuk zbulon asgjë të re, tha prokurorja Ruskovska për “Fokus”.

Dokumenti nga Shqipëria të cilin e ka pranuar, shefja e Prokurorisë për Krim të Organizuar dhe Korrupsion, Vilma Ruskovska, në lidhje me arratisjen e Gruevskit, nuk është diçka e re, ka deklaruar ajo në një pronocim për gazetën ‘Fokus”.

“E kam analizuar, por nuk arrita të gjejë asnjë informacion të ri që do të na hynte në punë. Shkruan se në cilin vendkalim kufitar ka kaluar Gruevski dhe si ka hyrë në Mal të Zi. Të njëjtat informacione kishim pranuar tashmë nga Mali i Zi. Shqipëria nuk e ka zbuluar atë që ne e kemi kërkuar, se si ka hyrë në shtetin shqiptarë ish-kryeministri. Gjithashtu nuk ka ndonjë informacion, as filmim, për hotelin në të cilin ka qëndruar Gruevski”ka deklaruar Ruskovska për Fokus.

Shqipëria më herët kishte refuzuar t`i jepë filmimet, me arsyetimin se janë fshirë të njëjtat. Siç ka thënë Ruskoska filmime janë pranuar nga Mali i Zi, mirëpo janë shikuar edhe filmime nga vendkalimet kufitare të Maqedonisë, si dhe kamerat e instaluara nëpër qytet të Shkupit. Për arratisjen e Gruevskit në Budapest, Hungari. Në Prokurori kanë dhënë dëshmi deri tani vetëm truprojat e ish-kryeministrit dhe disa dëshmitarë të caktuar. Gruevski vitin e kaluar u arratis nga Maqedonia për të mos vuajtur dënimin me dy vjet burg për rastit e PSP-së “Tanku”. Ai përmes Shqipërisë, Malit të Zi dhe Serbisë është arratisur për në Hungari, ku ka kërkuar dhe fituar azil politik. /Klan Maqedoni/