close

 SAMITI I TRUMP-KIM NË VIETNAM

Zgjedhja e Vietnamit si vendi për takimin e dytë midis Presidentit të SHBA Donald Trump dhe udhëheqësit të Koresë së Veriut Kim Jong Un është kryesisht një çështje e komoditetit dhe sigurisë, por jo pa aksione më të mëdha.

Qëllimi i Uashingtonit për bisedimet e 27-28 shkurtit është që Koreja e Veriut të bjerë dakord të heqë dorë nga armët e saj bërthamore. Koreja e Veriut e shtron çështjen më gjerësisht, duke kërkuar heqjen e “kërcënimit bërthamor” nga forcat ushtarake të SH.BA-së në Korenë e Jugut. /Agjencitë/