close

SHBA HETON PLANIN E FRANCËS PËR TATIMIN E GJIGANTËVE TË TEKNOLOGJISË

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, urdhëroi një hetim mbi taksën e planifikuar të Francës për gjigantët e teknologjisë – një masë që mund të rezultojë me tarifa hakmarrëse. Përfaqësuesi i tij tregtar tha se SHBA-ja është “shumë e shqetësuar” se tatimi “synon padrejtësisht kompanitë amerikane”.Të enjten, Parlamenti i Francës pritet të miratojë një taksë prej 3% për të ardhurat e bëra nga kompani si Google dhe Facebook, brenda Francës. /Agjencitë/