close

SHBA-të DHE TALIBANËT NË BISEDIME PËR PAQE

SHBA dhe negociatorët e talibanëve i quajtën përmbledhtazi, përparim raundet e fundit të bisedimeve të paqes. Por ende nuk është rënë dakord për një plan kohor për tërheqjen e trupave të huaja.

Bisedimet 16 ditore në kryeqytetin e Katarit, Doha, prodhuan një “projekt” marrëveshjeje për një plan kohor për tërheqjen e trupave dhe dhënien e sigurisë për masa antiterror, tha i dërguari special i SHBA, Zalmay Khalilzad në tuitter. /Agjencitë/