close
Vendi

SHPENZIMET PËR VAKSINAT: RMV-ja NË KOMUNIKIM INTENSIV ME KE-në

65B9C874-C4C2-48E9-8C05-E6026CD110F0

Sekretariati për Çështje Evropianë njofton se pasditen e sotme është mbajtur një mbledhje online e inicuar nga Komisioni Evropian ku u adresuan të gjitha aspektet e rëndësishme për masat të cilat BE-ja i ndërmori për sigurimin e vaksinave për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Në takim, sic thuhet në komunikatën e SÇE-së,  si përfaqësues i Maqedonisë së Veriut mori pjesë Sekretarja Shtetërore në Sekretariatin për Çështje Evropiane Kalinka Gaber, e cila informoi për gjendjen dhe aktivitetet e planifikuara dhe të ndërmarra, si dhe për nevojat Nacionale për implementimin e suksesshëm të vaksinimit kundër  COVID-19 si dhe për përgatitjen e procedurave standarde operative për pranimin, trajtimin, ruajtjen dhe distribuimin e vaksinave.

Drejtoresha për Ballkanin Perëndimor në Drejtorinë  e Përgjithshme të KE-së për Fqinjësi dhe Negociata për zgjerim, Genoveva Luis Kalavera në fjalën e saj, informoi se krahas seriozitetit të dozave të pamjaftueshme edhe për vendet anëtare Komisioni Evropian mbetet e përkushtuar në sigurimin e vaksinave për vendet e rajonit. Ajo informoi se KE-ja i përfundoi përgatitjet për kahëzimin e 70 milion euro mjete IPA për prokurimin për çka në tre deri katër javë deri tek autoritetet kompetente te BP6 do të dorëzohen grant marrëveshje për mbulimin e harxhimeve pêr vaksina, pajisje dhe materiale tjera – thuhet në komunikatën e SÇE-së. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia