close
Rajoni

SHQIPËRI: MYSLIMANËT PËR KONFLIKTIN FRANCË-TURQI

8DF161CD-CC4F-4CA0-830C-76B576310C2D

“ISLAMI PËRÇON MESAZHIN E PAQËS”


Në një kohë që përplasja mes Francës dhe botës islame po rëndohet edhe më shumë si pasojë e konfliktyeve fetare, krerët e besimit islam dhe bektashinjt me rastin e natës së shenjtë të lindjes së Profetiti Muahmed zhvilluan një aktivitet, për të treguar se kjo fe përçon mesazhin e mëshirës.

Haxhi Dede Edmond Brahimaj – Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve

“Këto janë interesa për tjera gjëra. Ne nuk ndërhyjmë. Ne kemi lutjetona, I lutemi zotit edhe Profetit që është datëlindja sot. Asnjëherë feja islame s`ka qenë e terrorizmit e sherrit djhe të gjitha të këqijave, por ka qenë e paqës, sic thotë edhe Zoti..

Bujar Spahiu – Kreu i Komunitetit Mysliman në Shqipëri

‘Ne si besimtarë kudo që jemi. Jemi të obliguar për të ndjekur këtë rrugë të përcimit të kësaj paqeje. Cdo gjë tjetër, jo të urrejtjes, jo të mërisë, jo të smirës dhe kjo është më e mira për gjithsecilin që mendon që e ndjek rrugën e Profetit”

Përballimi me lehtësi i pandemisë së covid 19 nga shqiptarët ishte pjesë e lutjes së tyre./KlanPlus/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia