Snopçe: Turqia i pranon nxënësit e medresesë nga RMV-ja, ndërsa shteti jonë jo

Deputeti i ASH-së, Halil Snopçe sulmon Ministrinë e Arsimit në lidhje me mederesenë ”Isa Beu”.

“Janë rreth 180 maturantë që nuk kanë të drejtë të regjistrohen, rreth 550 nxënës të Medresesë Isa Beu të cilët vetëm e kryejnë shkollimin e mesëm dhe për shkak të mos pasjes së akreditimit nuk kanë të drejtë të regjistrohen në universitetet shtetërore. Paradoksi më i madh, shteti i Turqisë i pranon, mund të regjistrohen në Turqi, nuk mund të regjistrohen në universitetet e këtij shteti. Unë këtu garantoj në emër të ASh-së se do nisim iniciativë për ligj për pranimin e diplomave nga ana e shtetit”, tha mes tjerash Snopçe.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share