close

SPANJË: PROTESTOJNË PËRKRAHËSIT KATALONAS

Perkrahesit katalonas të pavarësisë kanë djegur goma dhe janë përpjekur të bllokojnë autostradat në Spanjën verilindore. Protesta e tyre ishte organizuar kundër padisë, në të cilën u akuzuan dymbëdhjetë udhëheqës separatistë.

Gjithsej 11 autostrada u prekën nga demonstratat, kështu raportoj policia. Ka pasur edhe disa përleshje me zyrtarët e zbatimit të ligjit, por nuk janë raportuar incidente të mëdha. /Agjencitë/