close

SUDANI NË PRAG TË NJË KONFLIKTI TË BRENDSHËM

Ushtria e Sudanit duket se nuk do ta ketë të lehtë udhëheqjen e vendit pasi rrëzoi nga pushteti dhe e arrestoi presidentin Omar al-Bashir.

Kjo pasi turma të mëdha të njerëzve kanë vërshuar rrugët e kryeqytetit gjatë natës duke injoruar gjendjen e jashtëzakonshme të shpallur nga ushtria.Protestuesit thonë se Këshilli ushtarak që mori pushtetin janë pjesë e të njëjtit regjim.