close

SUEDI: STEFAN LOVEN ËSHTË RIZGJEDHUR KRYEMINISTËR

Parlamenti suedez e rizgjodhi liderin e Partisë Punëtore Socialdemokrate (SAP), Stefan Loven për kryeministër të Suedisë. Me zgjedhjen e Loven i vihet fund krizës katërmuajshe  politike në të cilën Suedia perëndimore pas zgjedhjeve të mbajtura në shtator të vitit të kaluar, në të cilat asnjë nga dy blloqet e mëdha nuk fitoi shumicën në Parlament.

Loven, i cili është në krye të Qeverisë suedeze nga tetori i vitit 2014, pas zgjedhjeve të vitit të kaluar dha dorëheqje nga funksioni dhe që nga atëherë ishte kryes i detyrës kryeministër. Në bazë të marrëveshjes, qeveria e re e Loven do të jetë pakicë, por do të mbështetet nga qendrorët dhe liberalët. /Agjencitë/