close
Vendi

TETOVË: TRANSPORTI PUBLIK BËHET REALITET

1E3C6B7C-CDE2-497C-9191-C25CC3F8D354

SIGUROHEN AUTOBUSËT  URBAN


Transporti publik në qytetin e Tetovës më në fund u bë realitet. Autobusët të cilat u prezantuan gjatë ditës së sotme janë siguruar përmes Projektit për përmirësim të shërbimeve komunale, të cilin e zbaton Ministria e Financave me mbështetje të Bankës botërore.

Autobuset urban te premtuar per vite me rradhe nga ana e Komunes se Tetoves, vetem sot arritem t’i shohim. Ne promovimin e ketij projekti I pranishem ishte Ministri I Financave Fatmir Besimi dhe Kryetarja e Komunes se Tetoves, Teuta Arifi.

Ministri Besimi, pergjate fjalimit te tij, i uroj qytetaret per kete projet duke precizuar koston e tij.

Fatmir Besimi – Minister i Financave

“Ne kete dite te janarit sjellim autobuzet per qytetaret e Tetoves. E uroj kryetaren e Komunes per kete projekt. Gjithashtu te gjithe qytetaret te cilet do te kene mundesi ti shfrytezojne te gjithe autobuzet qe i kemi ketu te cilet do t’ju sherbejne qytetareve ne te gjithe pjesen e qytetit. Behet fjale per tre ruta te cilat do te perfshijne te gjithe te gjitha pjeset e qytetit dhe do te mund te shfrytezohyen nga qytetaret tane.”

Pavaresisht se ne fjalen e saj Kryetarja e Komunes se tetoves Teuta Arifi tha se “Sot Tetova po behet me transport te organizuar urban” e pyetur nga gazetaret se kur do te vihen ne qarkullim autobuzet ajo nuk dha nje date te caktuar madje e la si shkak situaten e pandemise nderkohe qe furgonet jane ne qarkullim cdo dite.

Tetuta Arifi – Kryetare e Komunes se Tetoves

“Duke marre parasyshe faktin qe ne jemi munduar qe te harmonizojme pjeset administrative me pjeset praktike tendenca jone eshte qe normalisht ato te jene ne fuksion shume shpejte mirepo gjithemone duke pas parasyshe faktin qe jemi ne nje periudhe akoma shume te ndjeshme te epidemise mendoj se se shpejti ato do te jene ne fuksion.”

Ngelet ende e pa qarte se si do te funksionojne furgonet te cilet bartin qytetaret por edhe nxenesit te cilet I kane perdorur keto mjete te tansportit ne munges te transportit te organizuar urban. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia