close

TIRANË: NDAHET NGA JETA LEGJENDA E FUTBOLLIT

Mikel Janku është ndar nga jeta në moshën 78 vjeçare


Një nga yjet e futbollit shqiptar të viteve ’60 Mikel Janku, është ndarë nga jeta në moshën 78 vjeçare. Ai ka mbrojtur portën e skuadrës së Partizanit dhe të Kombëtares së Shqipërisë në periudhën 1962-1969 dhe 1964-1967. Ndonëse e ka nisur karrierën si pilot ushtarak, Janku ka shkëlqyer në futboll si mbrojtës i portës.

Debutimi i tij në futboll shënohet në prill të vitit 1962 për Kupën e 60-të Vjetorit të Çlirimit. Ndërsa në takimet ndërkombëtare janë kufizuar vetëm në tre vite: 1964-1967, duke luajtur 9 takime zyrtare të FIFA-s e UEFA-s. Vitete e fundit Janku do të mbahet mend si një komentatorët më seriozë të futbollit. /Agjencitë/