close

TRUMP DHE KIM JONG UN MUND TA SHPALLIN FUNDIN E LUFTËS MES KOREVE

Gjatë samitit të Hanoit, në Vietnam, në datat 27 – 28 shkurt, Donald Tramp dhe lideri koreanoverior Kim Jong-un mund të bien dakord për një deklaratë të përbashkët politike që do të shpallte përfundimin e luftës koreane të 1950-1953.

Ndërkohë që zëdhënësi i presidentit të Koresë së Jugut, nuk e përjashtoi si mundësi. Por ai theksoi se gjithësesi deklarata për përfundimin e luftës nuk është e njëjta gjë me një traktat paqeje. /Agjencitë/