close

UNESCO: LARGOHEN IZRAELI DHE SHBA-të

Izraeli dhe SHBA kanë vendosur të largohen nga UNESCO, për shkak të pakënaqësisë me trajtimin e shtetit izraelit. Nuk dihet se kur do të kthehen prap. Marrëdhëniet jo të mira mes Izraelit dhe UNESCO-s morën fund me përfundimin e vitit 2018.

Edhe SHBA-ja ka ndjekur shembullin e Izraelit, duke e lënë Organizatën Arsimore, Shkencore dhe Kulturore të Kombeve të Bashkuara (UNESCO), të cilën Uashingtoni e ka akuzuar për paragjykimeve ndaj Izraelit.

UNESCO ka shkaktuar zemërimin e autoriteteve izraelite me një seri rezolutash që mbrojnë të drejtat e palestinezëve në Kuds dhe El-Halil (Hebron). /Agjencitë/