close
Vendi

VELES: BETOHEN USHTARËT E RINJ PROFESIONISTË

05EBB411-1035-45A6-BB12-8791FE40088D

Ushtarët profesionistë të sapo rekrutuar të cilët ishin pjesë e konkursit të fundit të Ministrisë së Mbrojtjes për pranimin e 200 ushtarëve profesionistë, sot në kazermat “Alekso Demnievski – Bauman” në Veles, dhanë betimin e tyre solemn.

Zëvendësministri Bashkim Hasani përgëzoi ushtarët profesionistë të sapo rekrutuar në emër të tij dhe në emër të Ministres së Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, dhe u tha atyre të jenë krenarë për veten e tyre sepse bëhen pjesë e një institucioni në të cilin qytetarët kanë besimin më të madh.

“Ju po hyni në një institucion që është më i respektuari, më i vlerësuari, një institucion që ka ndërtuar reputacionin e tij sepse gjithmonë dhe kudo ka qenë i pari që ka ndihmuar qytetarët tanë”, tha zëvendësministri.

Hasani tha se Armata nuk është e vetme sot – ajo ka 29 aleatë pas vetes, secili prej tyre i përkushtuar për paqen, sigurinë dhe stabilitetin, secili prej tyre i gatshëm për të mbrojtur këto vlera.

„Ju jeni NATO. Ju jeni të barabartë midis të barabartëve në Aleancën më të fuqishme ushtarako-politike në historinë e njerëzimit. Kini vetëbesim dhe vetëvlerësim, besoni në kapacitetet tuaja. “Dhe tregoni se ne përkasim atje, me më të fuqishmit dhe me me ndikimin”, tha Hasani.

Komandanti i Qendrës së Trajnimit Individual, nënkolonel Viktor Erkiq, gjithashtu iu drejtua ushtarëve profesionistë, duke theksuar se Armata sheh rini dhe kapacitete të reja në ushtarët profesionistë dhe se e gjithë puna, suksesi dhe angazhimi i tyre do të monitorohet dhe vlerësohet nga afër. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia